Recepten

eiersalade-brood-site

Wilde eiersalade met broodballen

Lunch
4 personen
800 kcal
20 min

Ingrediënten
8 eieren L of XL - 500 g oud witbrood in stukjes - 2 dl melk - 1 grote ui - 20 g boter of 1 eetl. olie - 1 bosje fijngehakte peterselie - zout, peper en nootmuskaat uit de molen - 70 g ongepelde zonnebloempitten - 50 g verse rucola - 20 g bieslook - 12 plakjes gekookte ham - 4 eetl. olijfolie - 2 eetl. aceto balsamico of Italiaanse azijn.

Bereidingswijze
Vul een kom met het brood en breng de melk aan de kook. Giet de melk op het brood en laat dit ca. 15 minuten weken. Breng een grote pan met ruim water en een beetje zout aan de kook. Pel de ui en snijd die klein. Verwarm de boter in een pan, bak hierin de ui lichtbruin en zet het vuur uit. Roer de peterselie er doorheen en voeg dit toe aan het brood. Kruid met zout, peper en nootmuskaat en voeg dan twee eieren toe. Kneed met schone, vochtige handen 6-8 ronde eibroodballen. Leg deze in het kokende water gedurende ca. 25 minuten. Neem ze er dan met een schuimspaan uit en laat goed afkoelen.

Breng de overige eieren in een pan met ruim water aan de kook. Kook ze 8 minuten en laat daarna direct schrikken onder stromend koud water. Pel de eieren en halveer ze. Rooster de pitten in een 'droge' pan en zet ze even apart. Was de verse kruiden, schud ze droog en hak de bieslook in grove stukken. Snijd de afgekoelde eibroodballen in stukken. Verdeel die met de gehalveerde eieren en de ham over 4 borden. Meng de olie met de aceto, kruid met zout en peper en druppel dit over de salade. Bestrooi met de pitten en de verse kruiden.

Eet smakelijk!

Klik hier voor het receptenoverzicht »