Recepten

PavlovaPasen-AWVEE-1

Paas pavlova

dessert / gebak
6 - 8 personen
ca. 200 kcal
80 en 2 uur afkoelenmin

Ingrediënten

  • 4 eieren (alleen eiwitten worden gebruikt)
  • 225 g. fijne kristalsuiker
  • 1 tl. witte keukenazijn
  • 1 tl. gezeefde bloem

Voor de vulling:

  • 2 dl. slagroom (200 cc)
  • poedersuiker naar smaak
  • 250 g. mascarpone
  • 1/2 dl. advocaat
  • 500 g. gemengd ontpit rood fruit.

Bereiding

  • Verwarm de oven op 115°C
  • Leg bakpapier, ronde vorm van ca. 23 cm, op licht ingevette bakplaat
  • Splits de eieren in eiwitten en eidooiers
  • Bewaar de dooiers voor roerei, afgesloten in de koelkast
  • Klop de eiwitten stijf in een vetvrije beslagkom
  • Voeg tijdens het kloppen steeds een beetje suiker toe
  • Meng de azijn en de bloem er luchtig doorheen
  • Maak hiervan een dunne bodem op het bakpapier
  • Vorm daarop een opstaande eiwitrand en zet dit 5 minuten in de oven
  • Zet de oven op 100° C (gas/elektra 120°C) en laat de pavlova bakken.
  • Zet na ongeveer 50 minuten de oven uit
  • Laat de pavlova minimaal 2 uur in de oven afkoelen.

Vulling

  • De volgende dag verwijder je het bakpapier en leg je de pavlova op een schaal
  • Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker
  • Roer de mascarpone los met de advocaat
  • Meng dit luchtig met de slagroom
  • Vul de pavlova en garneer met fruit.

Smakelijk eten!

 

Klik hier voor het receptenoverzicht »
Gesponsord door: