Recepten

mie-AC

Indiase mie met ei en cashewnoten

Diner
4 personen
600 kcal
20 min

Ingrediënten
4 hardgekookte eieren Medium (M) - 225 g mie - 150 g verse doperwten (of diepvries) - 4 eetl. olie - 50 g cashewnoten - 1 kleine gesnipperde rode ui - mespunt rode currypasta of 2 theel. kerriepoeder - 2 geraspte wortelen - 2 dunne preien in ringen - 1 rode paprika in blokjes - 2 eetl. ketchup - 1 eetl. sojasaus of tamarindesaus

Bereidingswijze
Kook de mie en de doperwten. Verwarm 1 eetlepel olie in een grote wok en bak hierin de cashew-noten lichtbruin. Neem de noten daarna uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. Roerbak de ui en voeg de kerrie toe met de overige olie. Voeg ook de wortel, de prei en de paprika toe en roerbak dit mee. Snijd de gekookte eieren in partjes. Roer dan de ketchup, de sojasaus, de gekookte mie door het wokgerecht. Blijf roeren zodat de mie niet gaat vastplakken. Serveer dit gerecht op een warme schaal en voeg de doperwten, de noten en de eieren toe.

Eet smakelijk!

Klik hier voor het receptenoverzicht »