Recepten

spinaziequiche-site

Hartige spinazie-ricottataart met ei

Lunch
6 personen
600 kcal
20 min

Ingrediënten
3 eieren Medium (M) - 20 plakjes bladerdeeg uit de diepvries van 10x10 cm - olie om in te vetten - 1 ui - 3 eetl. olijfolie - 600 g gewassen verse bladspinazie - 50 g gehakte pijnboompitten - 60 g Parmezaanse kaas - 500 g ricotta - 2 eetl. bloem - zout, peper en nootmuskaat uit de molen

Bereidingswijze
Ontdooi het deeg. Vet een ronde bakvorm van 32 cm doorsnede in met een beetje olie. Zet de oven op 210° C. Plaats een rooster middenin de oven. Bekleed de bakvorm met het deeg en druk het deeg goed aan. Pel de ui en snijd die klein. Verwarm de olie in een grote pan en bak hierin de ui lichtbruin. Voeg de spinazie, de pijnboompitten toe en laat de spinazie slinken. Giet het mengsel in een vergiet, snijd alles klein en laat afkoelen. Vul een kom met de spinazie, de kaas, de ricotta, de bloem en de losgeklopte eieren. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Schep het spinaziemengsel in de bakvorm en bedek met een tweede laag deeg. Buig de randjes goed om en maak gaatjes met een vork aan de bovenkant. Zet de oven op 180° C en bak hierin de taart in ca. 40 minuten lichtbruin.

Eet smakelijk!

Klik hier voor het receptenoverzicht »