Recepten

aardappelsalade-Site

Frisse aardappelsalade met eieren

Lunch
4 personen
600 kcal
20 min

Ingrediënten
4 hardgekookte eieren L of XL - 1 kg vastkokende aardappelen - 8 kleine augurkjes uit zoetzuur of zuur- 2 uien en 6 lente- of bosuitjes - dressing van mayonaise, olie, citroensap en yoghurt - peper en zout uit de molen - selderij voor garnering

Bereidingswijze
Kook de schoongeboende aardappelen in de schil tot ze net gaar zijn. Dompel ze even onder in koud water, verwijder dan de schil en laat ze goed afkoelen! Snijd de koude aardappelen in schijfjes en leg ze in een serveerschaal. Snijd de eieren in plakjes met een eiersnijder en leg die op de aardappelen. Snijd de uitgelekte augurkjes klein en voeg ze toe aan de aardappelen. Maak van alle kleingesneden uien met de overige ingrediënten een dressing. Schep de dressing voorzichtig door het aardappeleimengsel. Proef de aardappelsalade en maak dit op smaak af met peper en zout. Schep zo nu en dan om, bedek met plastic folie en plaats dit enige uren in de koelkast. Voeg de garnering toe vóór het serveren.

Eet smakelijk!

Klik hier voor het receptenoverzicht »