Recepten

cremebrulee-1

Crème brûlée

desert
4 personen
ca. 300 kcal
30 min

Ingrediënten:

  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 5 eidooiers
  • 60 g suiker
  • 15 g bloem
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillepeul
  • eventueel fijngesneden rasp van de schil van citroen of limoen

Bereiding:

  • Zorg dat de eidooiers op temperatuur zijn
  • Meng in een kom de eidooiers met suiker en bloem
  • Breng melk en slagroom aan de kook met kaneelstokje en zaadjes van het vanillestokje
  • Laat mengsel 10 min trekken
  • Haal mengsel van het vuur
  • Verwijder kaneelstokje
  • Voor de volgende stappen mag de melk niet koken!
  • Neem eetlepel hete melk en voeg die toe aan de eieren
  • Goed doorroeren met vork of garde
  • Als de melk is opgenomen, volgende lepel melk toevoegen
  • Ga zo door tot de temperatuur van het mengsel in de kom
    ongeveer gelijk is aan de melk in de pan
  • Dan meerdere lepels tegelijk toevoegen
  • Niet te snel anders kunnen eieren gaan vlokken
  • Giet eiermengsel terug in de pan
  • Citroen- of limoenrasp toevoegen
  • Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot vloeistof gebonden is
  • Dit kan een kwartier duren
  • Giet het mengsel over in serveerkommetjes
  • Plaats de kommetjes onafgedekt in koelkast
  • Net voor serveren suiker over crème strooien
  • Zorg dat crème goed bedekt is
  • Werk suikerlaag af met brander
  • Direct serveren zodat suikerlaag knapperig en crème zacht is.

 

Klik hier voor het receptenoverzicht »
Gesponsord door: