Nieuws

YvonEggazine

Yvon Jaspers ontvangt eerste Eggazine

Yvon Jaspers ontving 13 oktober op de Ladies Day van For Farmers het eerste Eggazine uit handen van mmmEggie Maartje Gussinklo in het Nederlands Openluchtmuseum.Het Eggazine is een informatief magazine boordevol informatie over kippen en eieren. Stichting Blij met een Ei heeft samen met de mmmEggies het blad samengesteld. Dankzij de leden en de sponsors heeft Blij met een Ei dit Eggazine uit kunnen brengen. Het Eggazine is te bestellen bij Blij met een Ei.

ForFarmers organiseerde voor de eerste keer de Ladies Days. Beide dagen met twee sessies per dag waren volgeboekt. Zeshonderd boerinnen werden uitgedaagd om hun trots te laten zien.  Legpluimveehoudster en mmmEggie Marian Claessens vertelde over haar ommekeer om trots te zijn op je bedrijf en dat uit te dragen. Ze vertelde over het ontstaan van de mmmEggies, kippenboerinnen die zij aan zij het Nederlandse ei promoten. 'Of het nu een scharrel- , biologische of kooiei is, wij gaan voor het Nederlandse ei. De consument moet weten dat dat het beste ei is en beslist zelf wat hij of zij belangrijk vindt en kan betalen. De mmmEggies zijn trots op onze bedrijven en willen dat graag met iedereen delen; boeren en burgers.'

Op de minifair na afloop stonden de mmmEggies met een informatieve stand waar ook het Eggazine verkrijgbaar was.  Ook de banners van Blij met een Ei ontbraken natuurlijk niet op de fair. Mooie manieren om kennis en informatie te delen. Natuurlijk kregen de boerinnen tijdens de tapas lunch ook heerlijke gekookte roze eieren met het mmmEggie logo.

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's