Nieuws

schaalwitte-eieren-3

Wat is het verschil witte en bruine eieren?

De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte. En er is nog iets geks. Witte eieren kosten in de supermarkt stukken minder dan bruine eieren. Tot wel acht cent per stuk goedkoper. Hoe kan dat? Wat maakt het prijsverschil tussen bruin en wit zo groot? De Keuringsdienst onderzoekt het verschil tussen het bruine en witte ei en doet een opmerkelijke ontdekking.

Er zijn geen kwaliteitsverschillen en geen smaakverschillen. Witte eieren worden duurzamer geproduceerd. Nederlandse pluimveehouders produceren 60 procent witte eieren en 40 procent bruine. Kijk mee met pluimveehouders en leer meer over de verschillen.

De presentatie was in handen van Ersin Kiris, Marijn Frank, Daan Nieber, Sofie van den Enk en Teun van de Keuken. Deze uitzending van het programma Keuringsdienst van Waarde met de titel Witte eieren werd uitgezonden op donderdag 13 september door de KRO en de NTR.

Bekijk hier de uitzending

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's