Nieuws

borden-1

Veel informatie op 50PlusBeurs

De mmmEggies promootten het ei op de 50PlusBeurs van 18 tot en met 22 september in de Jaarbeurs in Utrecht.  Het was druk in de mooie informatieve stand van  Blij met een Ei en de mmmEggies. Tijd voor uitleg over eieren; 'Veel mensen denken dat je maar 2 of 3 eieren per week mag eten. Dat klopt niet meer. Elke dag een ei mag', zegt mmmEggie Carla van der Kruijs, mmmEggie en legpluimveehoudster uit Weert, die zaterdag de stand bemande.

Dagelijks lieten een viertal mmmEggies de zorg voor hun kippen aan anderen over en togen naar de Jaarbeurs in Utrecht. 'We promoten alle eieren en willen de gezondheid van eieren benadrukken. Voor alle leeftijdgroepen maar op deze beurs speciaal voor de 50plussers', zegt Petra Smits, voorzitter mmmEggies en legpluimveehoudster in het Limburgse Ysselsteyn.

Speciaal voor deze beurs lieten de mmmEggies en Blij met een Ei borden maken met de gezondheidsaspecten van het ei voor het 50Plus lichaam. 'Dat leverde goede informatie op en openingen voor gesprekken. Mensen stonden echt te kijken wat het ei allemaal voor gezonds oplevert. Daarbij deelden we heerlijk gekookte eieren uit. Iedereen Blij met een Ei', aldus Elly van Stiphout, mmmEggie en legpluimveehoudster uit Uden.

Dagelijks verlootten de mmmEggies een roze eierwekker voor diegene die het aantal eieren in de vaas goed hadden geraden. Er zaten 81 eieren in de pot. Vijf bezoekers ontvingen de gewilde roze mmmEggie kookwekker.

Bekijk hier de levensgrote borden van senior man en vrouw en de gezondheidseffecten van het eten van een ei.

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's