Nieuws

BMEE_eierdop2-2

Nederlandse eieren zijn veilig om te eten

Er is veel gezegd en geschreven over fipronil in eieren. Feit is dat fipronil niet in eieren thuishoort. Door frauduleuze handelingen van een bedrijf die stallen vrij maakte van bloedluis, is fipronil in de eieren gekomen.

Kippenboeren willen het beste voor hun kippen en bestrijden daarom de bloedluizen. De overheid reageerde te traag op tips uit het bedrijfsleven over de frauduleuze praktijken en gaf daarna niet onderbouwde en onjuiste adviezen over het eten van eieren.

Hoogleraar Frans van Knapen zei in een interview: "We zijn overdreven bang, onwetend en hypocriet als het om ons eten gaat." Je wordt niet ziek van de dosering fipronil die in eieren voorkwam. Volgens hem is eten emotie geworden maar mensen weten niet dat de moderne Nederlandse landbouw ervoor heeft gezorgd dat het voedsel veiliger is dan ooit door het binnen houden van dieren.

De Nederlandse kippenboeren zorgen voor lekkere, gezonde en veilig eieren. Voor vandaag, morgen en de toekomst.

Lees hier het interview in het AD.

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's