Nieuws

1.Kipcaravan

Mobiele kipcaravan geopend

Peter en Esther van Agt uit het Brabantse Oirschot openden eind juni 2017 een kipcaravan. De kipcaravan trekt rond op de Groene Corridor tussen Oirschot en Eindhoven. In de caravan wonen 240 kippen en 9 hanen. Overdag kunnen ze lekker buiten scharrelen. In de caravan drinken en eten de kippen en leggen daar hun eitje.

Familie van Agt werkt samen met 't Bint, een winkel met streekproducten van het Land van Oirschot waar mensen van Severinus en de Boei een leer/werkplek of dagbesteding hebben. Elke dag gaan medewerkers met cliënten de kippn voeren en eieren rapen.

Die Groene Woud eieren zijn te koop in de mobiele eierautomaat die met de kipcaravan meetrekt. Aan de wand de Blij met een Ei posters met uitleg over de kip, de stal en het ei.

U kunt de kipcaravan op meerdere plekken tegenkomen. Elke twee weken komt boer Peter met de tractor en verplaatst de caravan en de mobiele eierautomaat. Als er meer Groene Woud eieren verkocht worden dan de kippen leggen, komt er een tweede kipcaravan met nogmaals 240 kippen!

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's