Nieuws

bakken

mmmEggies delen eieren uit op Boer Burger Brunch

Vrijdag 13 december gingen de mmmEggies in gesprek met burgers. Ze deelden eieren uit tijdens de Boer & Burger Brunch in het centrum van Amsterdam. Amsterdammers kwamen speciaal naar de brunch om te praten met de boeren. Een mooie publieksactie.

“We hebben veel goede gesprekken met burgers gevoerd. De sfeer was super positief; de burgers staan achter ons,” zegt Ada Harthoorn.  Agractie organiseerde de Boer & Burger Brunch van 12.00 tot 16.00 uur op de Dam en Rokin in Amsterdam. Boeren uit het hele land deelden kaasblokjes, broodjes worst, hamburger en allerlei lekkers uit; alles gratis voor de burgers. „Wij deelden roze gekookte eieren uit en bakten eieren voor een heerlijk broodje ei," aldus een van de mmmEggies die uit het hele land naar Amsterdam waren gekomen.

Jolanda Kieftenbeld, mmmEggie uit Haarle: "Natuurlijk waren er ook veel toeristen. We hebben vaak uit moeten leggen waarom we de eieren ‘pink’ waren. Roze eieren zijn ons handelsmerk.”  De sfeer was heel positief, complimenten over de lekkere eieren. "Mensen vonden het geweldig om te proeven. We hebben fijne gesprekken gehad. De burgers hebben begrip voor ons," zegt mmmEggie Ingrid. 

Blij met een Ei en bedrijven uit de periferie sponsoren de eieren, het koken en verven hiervan, de broodjes en het transport naar Amsterdam.

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's