Nieuws

ambtenaarlb-1

mmmEggies delen eieren uit in Den Haag

Kippenboeren trokken op donderdag 24 augustus massaal naar Den Haag om het fipronil debat van de vaste Tweede Kamer commissie bij te wonen. Bijzonder dat de commissie terug was geroepen van het reces.

De mmmEggies deelden voor, tijdens en na het debat eieren uit aan het publiek. "De publieke opinie zit wel goed, ze zijn fipronil moe en eten graag een heerlijk eitje," aldus een van de mmmEggies. Bij zijn vertrek kreeg staatssecretaris van Dam het laatste doosje eieren mee.

De uitslag van het debat was teleurstellend: de staatssecretaris wil de kippenboeren geen financiële bijdrage leveren ondanks de fouten en trage reactie van NVWA. Het debat wordt vervolgd. De kippenboeren zijn verontwaardigd en vinden dat de overheid wel eerder hadden kunnen communiceren dat er iets met ChickFriend, het bedrijf dat de luizen bestreed met het verboden middel fipronil, aan de hand was.

De nationale en internationale pers was met camera's op de been. De mmmEggies waren volop in het nieuws, online en in de kranten met hun uitgekookte aktie. Het is volledig veilig om Nederlandse eieren te eten; ze bevatten geen fipronil en zijn gewoon gezond en lekker. Allemaal Blij met een Ei.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's