Nieuws

happy_ei_producten_ei-automaat-1024x684

Happy Ei wint MVO prijs Midden Limburg

Het Limburgse scharrelkippenbedrijf mag zich twee jaar lang de meest Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Midden Limburg noemen.

Ondernemen is topsport
Het thema was dit jaar ‘Ondernemen is topsport’ en de duurzaamste topsporter heeft dan ook de prijs in ontvangst mogen nemen. De jury heeft de afgelopen weken de drie finalisten bezocht en de MVO-activiteiten nog eens nader onder de loep genomen; want hoe combineren de bedrijven profit met planet en people? „Een aantal maanden geleden zijn we gevraagd om ons aan te melden. Uiteindelijk kwamen we bij de laatste zes genomineerden. Na een stemronde, het insturen van een juryrapport en het bezoek van de jury op ons bedrijf, zijn we 23 november verrast met de eerste prijs”, vertelt Henk Stals enthousiast.

Maatschappelijke betrokkenheid
Henk houdt samen met zijn broer Marc, die naast medecompagnon werkt als adviseur bij Remie FJA, en vader Lei op twee locaties in Ospel en Nederweert leghennen. Het Happy Ei wordt geproduceerd met oog en aandacht voor de omgeving. „People Planet en Profit staan bij ons hoog in het vaandel. Ons concept, een merk-ei dat we regionaal afleveren aan de horeca en groothandel en in onze eier-automaten, de grote ontvangstruimte voor scholen en groepen zorgen voor regionale bekendheid. We werken als vijftien jaar met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat bevalt ons prima”, zegt Henk Stals. Daarnaast was het indrogen en korrelen van mest, het gebruik van zonne-energie en de maatschappelijke betrokkenheid en transparantie waren voor de jury doorslaggevend om Happy Ei als winnaar te kiezen.

Maak kennis met Happy Ei en bekijk hier  de bedrijfsfilm.

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's