Nieuws

Eiberg-bouwen

Grootste eiberg in Eibergen

Eierhandel Van Beek leverde 3 april 40.800 gesorteerde eieren van 63 gram. Met deze, ongekookte, eieren startte Bart, samen met twee medewerkers, aan de onderlaag van de eierberg.

Zaterdag 4 april bouwden de pluimveeteamleden in twee shifts aan de berg. De eieren werden zorgvulig gestapeld. Een rolcontainer kwam erbij voor de hogere lagen. Vanaf de bouwtekening van Bouwbureau Pit werden de bruine eieren gelegd die de route van de 21 bochten van de Alpe d'Huez weergeven.

Net voor de klok van 18 uur is de berg gereed. De berg heeft een gewicht van bijna 3.000 kilo, is 1.65 meter hoog en telt in totaal 38.880 eieren. Bart Gussinklo: "Een mooi resultaat. Wij zijn trots en blij dat Guliker & Roofdbol de berg sponsort met  € 1500,- "
Op Tweede Paasdag houdt Gussinklo Pluimveehouderij, Borculoseweg 76 in Eibergen een open dag met streekmarkt. De eiberg is te bezichtigen en donaties voro BIG Challenge zijn van harte welkom.
De nieuwe banners van Blij met een Ei zijn te bekijken in de kijkruimte van familie Gussinklo.
Maandag na 18 uur worden de eieren weer ingepakt waarna ze dinsdag retour gaan naar de eierhandel voor verdere verwerking in eiproducten.

Diverse media kwamen een kijkje nemen. Bekijk hier de opname van Hart van Nederland, de late editie van 4 april,  op 12:28 minuten.

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's