Nieuws

BMEE_eierdop1-1

Eieren in cijfers

Productie

  • Nederland produceert jaarlijks 10,5 miljard eieren.
  • De zelfvoorzieningsgraad is in Nederland ruim 300%. Tweederde van de eieren wordt dus geëxporteerd.

Eiconsumptie

  • 75% van de Nederlandse eieren dient als tafelei, 25% gaat door als eiproduct.
  • De eiconsumptie in Nederland komt jaarlijks neer op ruim 190 stuks per hoofd per jaar.

Consument

  • De consument is het meest bekend met het scharrelei. (93%) Op de tweede en derde plaats staan de maïseieren met 32% en de vrije uitloop eieren met 29%.
  • Het belangrijkste bij de aankoop van een: of alle eieren heel zijn, de grootte en prijs van het ei.
  • De eisen waar een ei volgens de consument aan moet voldoen: verantwoord geproduceerd, kakelvers en makkelijk pelbaar.

Bron: Nieuwsbrief Agrifirm

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's