Nieuws

WienesEersteschildje

Eerste schildje Blij met een Ei

De overhandiging van het eerste schildje heeft langer geduurd door de vogelgriep. “Nu is wat vogelgriep betreft redelijk rustig en gaan we vol enthousiasme verder met de campagne “De Passie ….. die naar buiten moet”, vertelt voorzitter Alex Janssen.

Schoolvoorbeeld eipromotie
Als een van de eerste aanmeldingen voor de vernieuwde Stichting Blij met een Ei en het feit dat het bestuur Boerderij Wienes als een schoolvoorbeeld van eipromotie ziet,  ontvingen Robert en Marieke Claessens het schildje. Samen met Toon van Rens, een oom van Marieke, runnen zij een zorgboerderij met een legpluimveebedrijf in het Limburgse Hegelsom.  Sinds eind oktober liggen de zorgeieren van Boerderij Wienes landelijk bij alle Jumbo supermarkten in het schap. Een ideaal plaatje hoe pluimveehouders letterlijk tot aan het winkelschap gekomen zijn.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Alex Jansen: “Alle drie zijn ze  ondernemers die echt maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de opvang van hulp- en belevingsboeren, senioren en weekendopvang voor kinderen is Boerderij Wienes  een begrip in de gemeente.”  Marieke Claessens is ook een van de intitiatiefneemsters van de mmmEggies; legpluimveehoudsters die het Nederlandse ei promoten met girlpower. Al met al reden voor de overhandiging van het eerste schildje en een jaar gratis lidmaatschap van Stichting Blij met een Ei.

Stichting Blij met een Ei
De Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij in Nederland en stimuleert de dialoog tussen sector en consument en werkt samen met andere initiatieven zoals de mmmEggies en  LTO/NOP. Door het wegvallen van het Productschap staat de Stichting op eigen benen. Blij met een Ei roept pluimveehouders, toeleveranciers en afnemers op om Blij met een Ei te ondersteunen. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op de websiteen doe mee. Samen sterk voor het Nederlandse ei!

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's