Nieuws

Bouwhuis-fam-1

DuurzaamhEItje in Drentse winkelschappen

Familie Bouwhuis, vader, moeder, zoon en dochter, houden 73.000 kippen en bewerken 150 hectare landbouwgrond in het Drentse Witteveen. Op de akkers verbouwen ze het voer voor de kippen. Op de daken van de stallen liggen zonnepanelen voor hun stroomvoorziening. Een eigen bron- en zuiveringsinstallatie zorgt voor het drinkwater van de kippen.

De kippen leggen hun eieren op de Drentse Hooglanden en ook hun voer wordt daar verbouwd. Het familiebedrijf heeft een 70 procent lagere CO2-uitstoot dan een gemiddeld pluimveebedrijf. Mirjam Bouwhuis: “Dat was voor ons de aanleiding om zelf een eimerk op de markt te zetten: het DuurzaamhEItje. We hebben zelf de naam bedacht en de eierdoosjes ontworpen. Ontzettend leuk om dat naast ons dagelijks werk op het land en bij de kippen te doen."

Het DuurzaamhEItje is te koop bij supermarkten in de regio via DrentsGoed, een vereniging die de afzet van Drentse streekproducten organiseert en bij locale cateringbedrijven zoals vakantieparken Hof van Saksen, Nooitgedacht en de Jumbo's in Emmen, Zuidlaren en Westerbork. Mirjam: “Ontzettend leuk om de reacties van klanten te horen en zo ons verhaal over ons bedrijf en onze werkwijze te delen."

Kijk op de site van het familiebedrijf voor meer informatie en foto's. Het vakblad Pluimveehouderij publiceerde een verhaal over het nieuwe eiconcept.

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's