Nieuws

BME_CorpusOndertekening12-10-2018

Corpus en Blij met een Ei gaan samenwerken

Een feestelijke dag! Museum Corpus in Leiden, het museum waar bezoekers een reis door het menselijk lichaam maken, gaat een interactieve tentoonstelling rondom het ei ontwikkelen om de kennis over eieren over te brengen.

MmmEggie Marjan van de Vis: "Drie jaar geleden ben ik naar het museum gestapt met de vraag of ze aandacht aan het ei willen schenken. Het ei is een heel gezond product en bezoekers van Corpus hebben interesse in voeding, gezondheid en het menselijk lichaam." Stichting Blij met een Ei, de mmmEggies en Corpus gingen in gesprek met als resultaat deze prachtige samenwerking.

De mmmEggies en vrijwilligers togen vrijdag 12 oktober vanuit alle hoeken van Nederland in alle vroegte naar Leiden. Natuurlijk met heerlijk gekookte eieren. "We kregen meteen complimenten De medewerkers van Corpus hadden nog nooit zo'n enthousiaste groep ontvangen. Geweldig toch," vertelt een stralende voorzitter Alex Janssen.

De mmmEggies deelden natuurlijk eieren uit aan de bezoekers en aan de 400 deelnemers aan het congres van de Nierstichting. Een mooie start in het museum. Het komende halfjaar wordt een interactieve exhibit ontwikkeld door museum Corpus in samenwerking met Blij met een Ei. Rondom Pasen 2019 kunnen bezoekers van Corpus kennismaken met het ei.

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's