Nieuws

BENondertekening18122019web-1

Blij met een Ei partner Boerderijeducatie Nederland

Op 18 december tekende Stichting Blij met een Ei de samenwerkingsovereenkomst met het Platform Boerderijeducatie Nederland. Daarmee zijn wij officieel de vierde sector, naast de melkveehouderij, de melkgeitenhouderij en de varkenshouderij, die het mede mogelijk maakt dat er boerderijlessen verzorgd kunnen worden op agrarische bedrijven.

Pluimveehouders die boerderijeducatie willen verzorgen en donateur zijn van Blij met een Ei kunnen hiervoor contact opnemen met Marjan Bouw, legpluimveehouder en mmmEggie in Barneveld.

Het Platform Boerderijeducatie Nederland (BEN) bestaat uit 17 regionale initiatieven op het gebied van boerderijeducatie. Het Keurmerk Boerderijeducatie Nederland biedt garantie voor kwaliteit van de locatie, het lesmateriaal en de bekwaamheid van de educatieboer(in). De 325 aangesloten educatieboeren ontvangen jaarlijks honderden schoolklassen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Op www.boerderijeducatienederland.nl is te zien welke educatieboeren actief zijn en kan men direct een bezoek aan een educatieboerderij regelen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's