Nieuws

Blij met een Ei gaat mee naar Alpe d’HuZes

Sponsorwerving
Blij met een Ei is druk doende om zelf sponsors en leden te werven. Nu werden ze verrast door drie sponsors die naast hun Blij met een Ei sponsoring, graag het Pluimveeteam van BIG Challenge willen sponsoren. Studieclub leg Midden Brabant, DAP Midden Brabant en Pluimveebedrijf De Kakelhoeve doneren samen € 1.000,- en willen niet hun eigen logo maar het logo van Blij met een Ei laten zien op de berg, de wieler- en runnershirts, website en reclame uitingen.

BIG Challenge
Mensen  uit de agrarische sector zetten zich keihard in om een einde te maken aan de ellende en onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgend heeft voor familieleden, vrienden en collega's. Daarom beklimmen zo'n 140 fietsers en hardlopers uit de agrarische sector op 3 en 4 juni 2015 zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez tijdens Alpe d'HuZes. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar Goed, Gelukkig en Gezond leven met kanker.
Alle sponsorbedragen komen conform het anti-strijkstokbeleid van Alpe d'HuZes ten goede aan het KWF. Van hieruit financiert Alpe d’HuZes onder andere het onderzoeksprogramma A-Care en de leerstoel Kanker en Voeding. Meer informatie hierover is te lezen op www.opgevenisgeenoptie.nl. Dit jaar heeft BIG Challenge twee pluimveeteams; een leuke, enthousiaste club pluimveehouders en mensen werkzaam in de pluimveehouderij. Een van hen, Daan van der Heijden, zoon van een van de eigenaren van de Kakelhoeve fietst mee. Zoals hij vertelt op zijn actiepagina “De reden dat ik me heb aangesloten bij het pluimveeteam van BIG Challenge is dat ik op deze manier enerzijds de pluimveesector in Nederland kan promoten en anderzijds, de belangrijkste reden, geld op kan halen voor de strijd tegen de ziekte kanker.”

Blij met een Ei
Op 3 en 4 juni hangt, dankzij de drie sponsoren, de vlag van Blij met een Ei op de berg en zullen de supporters en deelnemers het ei regelmatig tegenkomen.  Een ei is de ideale voedingsbron om zo vaak mogelijk de berg op te fietsen en voor zieke mensen goede voeding om weer op krachten te komen. Iedereen Blij met een Ei!