Nieuws

THT-shirt

Afvallen is een eitje

Ter Heerdt kuikens en hennen hebben een reeks promotiedoeken laten maken en wisselen die elke drie maanden op de muur van het kantoor en bij de broederij. Ter Heerdt kuikens en hennen broedt kuikens uit en fokt die op tot legrijpe kippen die eieren gaan leggen bij kippenboeren in Nederland, België en Duitsland.  'We hebben weinig aan promotie van onze kip in ons dorp maar meer aan de promotie van het ei', zegt Chiel ter Heerdt, algemeen directeur.

Ter Heerdt is al jarenlang sponsor van Blij met een Ei. 'Een stichting die goed werk verricht en het eerlijke verhaal vertelt over kippen en eieren. Dat wilden wij ook in onze eigen omgeving', vertelt Chiel. Tijdens de Ooyense Landloop heeft Ter Heerdt gekookte eieren uitgedeeld en het ei als EInergiebron neergeset. De winnaar van elke categorie kreeg een running shirt met op de rug EInergiebron.

'Door onze bedrijfsdeelname met BIG Challenge aan Alpe d'HuZes vorig jaar hebben we toen een nieuwjaarsduik georganiseerd. Dat hebben we dit jaar herhaald; de winnaar, de vinder van het gouden ei uit het koude water, kreeg een rondleiding door de broederij. Zo leggen wij uit wat en hoe wij werken. Een mooie verbinding van boeren en burgers', aldus Chiel ter Heerdt.

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's