Nieuws

twitter-3

@BoerBurgerTweet verbindt burger en boer

Marian Claessens - Jenniskens doet mee aan het collectief van Nederlandse en inmiddels ook Belgische boeren die onder de naam @boerburgertweet willen laten zien wat zij doen op hun bedrijf en over hun dagelijks werk. Zij willen hiermee de burger en politici dichter bij de boer brengen en andersom. De boeren willen een transparante dialoog.

@boerburgertweet is een initiatief van Caroline van der Plas en bestaat ruim een half jaar. En met succes: nu ruim 4.200 volgers op twitter en bijna 5.400 op facebook. Hiermee worden dagelijks tienduizenden burgers bereikt.

Marian Claessens: "Het is ontzettend leuk om te doen. We hebben een drukke week op ons bedrijf. Ik krijg veel vragen en gelukkig heb ik John aan mijn zijde want ik weet ook niet alle antwoorden. Het kost energie, zo tussen de bedrijven door, maar je krijgt er ook weer energie van!"

Eerder twitterden leghennenhoudsters en mmmEggies Maartje Gussinklo en Carla van der Kruys en legpluimveehoudster Hanny Bakker ook ieder een week voor @boerburgertweet. Samen brengen zij het ei, de Nederlandse legpluimveehouderij en alle goede initiatieven zoals Blij met een Ei, mmmEggies, BIG Challenge en natuurlijke het gezonde en lekkere van het alledaags eitje onder de aandacht van de burgers. Volg ook @boerburgertweet op twitter of facebook!

Klik op de afbeelding voor een vergroting en meerdere foto's